Körösök Völgye Turista Egyesület - Békéscsaba

"KÉT KERÉKEN BÉKÉS MEGYÉBEN"

KERÉKPÁROS JELVÉNYSZERZÕ KÖRTÚRAA Mezõberényi Sporcsarnok DSE - Vasutas Természetjáró Szakosztálya 1994-ben újraindította a

"KÉT KERÉKEN BÉKÉS MEGYÉBEN"

KERÉKPÁROS JELVÉNYSZERZÕ KÖRTÚRÁT.

Békés megye alföldi jellegénél fogva rendkívül alkalmas a kerékpáros túrázásra. Ezt felismerve indítjuk el a kerékpározás évében ezt a kellemes, szellemi feltöltõdést és testedzést egyaránt kínáló túrát, amellyel további célunk megyénk nevezetességeinek, természeti szépségeinek bemutatása, a kerékpáros turizmus népszerûsítése. Szeretnénk - a túrázásra alkalmas kerékpárral már rendelkezõ, de még passzív réteg megnyerésével is - az aktív, egészséges életmód kialakítását ösztönözni. Mivel lehetõvé vált a kerékpárok vonaton történõ szállítása, az ország minden részébõl várjuk az érdeklõdõket !

A körtúra teljes hossza 432 km.
A túra irányítója: a Mezõberényi Sportcsarnok DSE - Vasutas Természetjáró Szakosztálya
(cím: Váradi László, 5650 Mezõberény Vasút u. 22. Tel: 66-352-396 ).

A túra igazolófüzetét, amely tartalmazza a látnivalókat, szállás, étkezési lehetõségeket, orvosok, gyógyszertárak, kerékpárszervízek címeit, térképvázlatot, km mutatót, az ellenõrzõ bélyegzõk helyeit, egyéb adatokat, a fenti címen lehet igényelni. Ára magában foglalja a jelvény árát is. Az ellenõrzõ pontokon lebélyegzett füzetek beküldése után adjuk ki a körtúra jelvényét. A túra idõbeli megkötés nélkül szakaszonként és folyamatosan is teljesíthetõ, bárhol, bármely irányban elkezdhetõ.

Mindenkinek Jó túrázást kívánunk!


Kerékpárosok Pósteleken    (Boross László - Körös-Sárréti Útikalauz)A túra kiírása

A túra célja: A résztvevõkkel megismertetni megyénk természeti szépségeit, mûemlékeit; népszerûsíteni a kerékpáros túrázást, táborozást. Ezen kívül programot kíván adni a szabadidõ hasznos és kultúrált eltöltésére.

A túra irányítója: SDSE Vasutas Természetjáró Szakosztály Mezõberény. Cím: 5650 Mezõberény Vasút u. 22. T: (66) 352-396.

A túra útvonala: A túra igazolófüzetében, "térképvázlaton" mellékelve. Az igazolófüzetet a túra irányítójánál a fenti címen lehet beszerezni.

A túra idõpontja: A túra idõbeli megkötés nélkül, szakaszonként és folyamatosan is teljesíthetõ, bár- hol, bármilyen irányban elkezdhetõ.

A túra igazolása: Minden ellenõrzõ ponton a keltezés feltüntetése és a bélyegzés egyénileg kötelezõ az igazolófüzetben, csoportos túrázás esetén is. Útmegszakítás alkalmával a megszakításkor is és a folytatáskor is a megszakítás helyénél kell bélyegezni.

A teljesítés ellenõrzése: Az ellenõrzés a túra irányítójához beküldött igazolófüzet alapján történik, aki az ellenõrzés után kiadja a körtúra jelvényét. A túra jelvénye: Nemzetiszín alapon arany színnel a megye stilizált térképe, rajta kereszt alakú felírás: Két keréken Békésben, kerékmotívummal övezve.

Egyéb tudnivalók: - A bélyegzés történhet a túra bélyegzõjével; ennek hiányában bármilyen hiteles bélyegzõvel. (Vasútállomás, múzeum, hivatalok stb...) - A túra Ecsegfalva és Bucsa, továbbá Gerla és Póstelek között földúton halad.

- Figyelem! Az útvonal Gyula és Mezõhegyes között a határ közelében vezet!A túra útvonala és bélyegzõhelyei ()

Póstelek -    
Békéscsaba 8.8 km
Szabadkígyós 13.9 km
Gyula
Elek
15.7 km
14.6 km
Lõkösháza
Kevermes
Dombegyháza
Battonya
13.7 km
5.4 km
10.5 km
10.0 km
Mezõhegyes
Tótkomlós
Kardoskút
18.0 km
12.8 km
9.6 km
Orosháza
Nagyszénás
10.9 km
13.6 km
Szarvas 23.5 km
Mezõberény 36.4 km
Gyomaendrõd
Dévaványa
Ecsegfalva
Bucsa
24.1 km
16.4 km
14.6 km
10.0 km
Füzesgyarmat
Szeghalom
Mágor
Vésztõ
Okány
Zsadány
Mezõgyán
19.8 km
11.8 km
9.2 km
6.9 km
7.7 km
13.0 km
6.8 km
Geszt
Nagygyanté
Sarkadkeresztúr
Sarkad
Doboz
Tarhos
4.8 km
12.3 km
6.8 km
8.1km
10.5 km
11.5 km
Békés 8.3km
Póstelek 12.0 km
© A fenti szövegrészt Váradi László szakosztályvezetõ (MSDSE) szóbeli engedélyével használtam fel .

KVTE honlap - Vissza a Turistakalauzhoz

MTSZ honlap - Jelvényszerzõ túramozgalmak