KÖRÖS-SÁRRÉTI ÚTIKALAUZ


HASZNOS INFORMÁCIÓK

A KÖRÖSVIDÉKI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG MÛSZAKI ÜGYELETÉRÕL BESZEREZHETÕ INFORMÁCIÓKAz állandó mûszaki ügyelet hívható postai telefonon. Telefonszám: (66) - 463-563.

Hívható a Segélykérõ helyek között megadott KÖVIZIG õrházaktól, duzzasztóktól vízügyi telefonon, illetve rádión. Az ügyeleten általában reggelente 8 órától rendelkezésre állnak a folyók vízállásai és nemcsak azok, amelyeket a rádió közöl.

A vízrajzi helyzettõl függõen az ügyeletesek tájékoztatást tudnak adni a vízállások várható alakulásáról is. Megtudható a KÖVIZIG területén és azon túlmenõen az egész hegyvidéki vízgyújtón hullott csapadék mennyisége.

Napi és hosszabb távú idõjárási elõrejelzésekrõl is lehet érdeklõdni. Az ügyeleten tájékoztatást tudnak adni valamennyi Körös-völgyi duzzasztómûvek üzemelésérõl és arról, hogy a bökényi és a békésszentandrási vízlépcsõnél mûködik a hajózsilip.

Ezenkívül az ügyelet adhat felvilágosítást az általános hajózási lehetõségekrõl és egyéb kérdésekrõl is, mint például a vízhõmérsékletrõl, a vízminõségrõl, vagy a belvízcsatornák, holtágak vízállásáról.
A fejezet tartalma - A könyv tartalma - KVTE

Következõ rész: Körzetenkénti címjegyzék 
Elõzõ rész:
A Békés Megyei Természetvédelmi és Idegenforgalmi GTKörös-Sárréti Útikalauz (Kondoros, 1984)    ©   Szerkesztette: Goda Péter és Köteles Lajos.
HTML: Vidovenyecz Zsolt, Körösök Völgye Turista Egyesület. 1999.